de ziener droomt

 

Jelte van der Kooi (1965)

Ik ben onderwijsmens, stond vele jaren voor de klas, was intern begeleider en directeur in het basisonderwijs. Ik breng in mijn huidige werk als trainer/ adviseur/ coach organisaties en mensen in beweging, verbind door te prikkelen en te spelen met nieuwsgierigheid.

Ik ben gecertificeerd Process Communication Model (PCM) trainer/coach. Ik ben schrijver, verteller en denker buiten de bestaande kaders en heb verschillende publicaties op mijn naam staan.

Jarenlang heb ik me, eerst als leerkracht in het basisonderwijs, vervolgens als directeur van een school in Oost-Groningen hard gemaakt en ingezet om de betrokkenheid van elk kind bij het leren te vergroten.
Met innovatieve, creatieve projecten bereikten wij elk kind.

Ik heb een ‘schatrijke leeromgeving’ gecreëerd waar ik het boek “alles is taal in de schatrijke school” over heb geschreven.

Ik ben daarnaast verhalen gaan schrijven over een bizoendere meester (zo bijzonder dat je hem – of zijn avontuurlijke hilarische voorvallen- zou willen kussen). Meester Korneel leeft voor, laat beleven en laat anders kijken. Meester Korneel heeft zelf zijn eigen glossy magazine. Waarom? Om kinderen en leerkrachten te laten zien dat onderwijs meer is dan het overdragen van leerstof. Dat het nodig is dat je als leerkracht elk kind raakt. Dat het niet alleen gaat over gedachten, meningen en feiten maar ook over spanning en actie, speels contact, samen werken en tijd om alleen te zijn.  En om jou, de leerkracht.

Wat ik toen niet wist maar nu wel is HOE ik elk kind kon bereiken. En dat is waarom ik dit schrijf. Omdat ik geloof dat het anders kan, beter, leuker, mooier. En dat dat niet eens zo moeilijk hoeft te zijn. Maar dat we het wel vaak moeilijk maken. Voor de leerkracht, voor de kinderen.

Ik nodig je uit om samen met mij het onderwijs rijker te maken. Deze website staat vol met prikkelende stukjes, en met het antwoord op de vraag hoe je kunt investeren in je eigen leerkracht!

 

2 gedachten over “de ziener droomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *