Mijn juf is teleurgesteld in mij

dreamerMeester Korneel,

Er kwam een gedachte in me op. Mijn juf eehhh… (ik schrijf een beetje langzaam want mijn gedachten gaan zo snel) denkt dat ik niets doe. Dan zegt ze dat ze teleurgesteld is als ik maar 1 som heb gemaakt in 15 minuten. Ik snap wel dat ze dat zegt maar ook weer niet. Ze zegt tegen mijn ouders (waar ik bij ben) dat ik een echte dromer ben. Misschien is dat ook wel zo. Ik weet in elk geval wel dat ik veel nadenk. Dat doe …ik in mijn hoofd zodat het lijkt of ik niets doe. Maar nadenken kost ook veel energie hoor. Hoe kan ik dat juf duidelijk maken?

Marije uit groep 5 van de Wisselstroom.

Hoi Marije,

Neem je tijd om na te denken. Ik weet uit eigen ervaring dat op die momenten van nadenken de meest creatieve ideeën ontstaan. Je hebt een juf nodig die weet hoe dat werkt. 1. Je hebt tijd en ruimte nodig om na te denken. 2. Je vindt het prima als je juf je om een directe manier aan het werk zet. (niet: ga je gang; wel: binnen tien minuten heb je deze drie rijen af. Ik kom bij jou langs om het te controleren). 3. Korte, bondige opdrachten heb je nodig en… 4. je hebt het nodig dat ze er achter komt hoe jouw fantasie-rijk er uit ziet!
Beste Marije, neem je tijd om hierover na te denken en… Laat je juf dit lezen voor aanstaande dinsdag, 12 uur!

groetjes van meester Korneel.

ps Het begint met zelfinzicht: Je weet dat het werkt