Mijn juf schreeuwt

just 2Joerie Sterk heeft een vraag voor meester Korneel. Herkenbaar!

Meester Korneel,

Mijn juf kan het soms niet aan. Dat doe je toch niet, het niet aankunnen? Je bent toch gewoon sterk als je voor zo’n klas staat. Daar doe je toch je best voor? Gisteren zei ze voor de zeshonderdachtste keer: “Wat hebben we afgesproken?” terwijl we niets hebben afgesproken. Zij bedenkt steeds wat maar het slaat nergens op. Dat heb ik ook gezegd. ‘Juf, WE hebben niets afgesproken. Dat doe jij alleen… maar.’ En toen begon ze te schreeuwen. Wat doe ik verkeerd?

Joerie Sterk

Joerie,

Niemand doet iets verkeerds. Jij wilt, zo lees ik, dat je juf snapt wat jij nodig hebt. Ik denk dat jij wat meer spanning en actie nodig hebt in je klas. Je hebt een juf nodig die je verrast, die je toestaat om zo nu en dan staand na te denken en die voor jou competitie in haar lessen inbouwt. Als ze dat niet doet dan val je in de rede of stel je confronterende vragen. Dat doe je niet om haar te pesten maar je zegt daarmee: ZET ME IN ACTIE.
Je juf wil, zo verwacht ik, graag alles doen volgens de regels die ze hebben afgesproken op school. En wanneer het niet goed gaat in de klas zal ze die regels, tot in den treure, herhalen. En juist dat vind jij stom en ga je, in haar ogen, anderen (waaronder haar) de schuld geven. Jullie houden elkaar dan een beetje gevangen. Tip: Zorg ervoor dat je haar morgen zes complimenten geeft op wat ze goed doet. De beloning die je krijgt is 1. een ontspannen juf en 2. een stevige handdruk van mij. Kom maar halen!

meester Korneel

Het begint met zelfinzicht. Meer weten over Joerie, meester Korneel en alle oplossingen voor bovenstaand distressgedrag!   zelfinzicht