zooooo saaaaiiiii in mijn klas

rebel1Ha die meester Korneel,

Ik vind alles zoooooo saaaaaiiii in mijn klas. Al die nerds gaan de hele tijd uit zichzelf aan het werk. Mij niet gezien, zeker niet als mijn juf van die wreed sukkelige dingen zegt. Dan zegt ze: ‘Okay dames en heren,’ alsof ik een real dame ben of zo. Echt nie… Of ze zegt met een bits strakke stem: ‘Ik zie sommige niets op hun tafel hebben. Dat is wel handig!!!’
Ja, en Patrick naast me heeft ook heus niets liggen maar dan kijkt ze mij aan. Ik ben altijd de bok. Help je me please…?

Chelsea van obs de Meerhof

heeeee die Chelsea,

Zal ik je wat zeggen: ik denk ook dat het heeeeeeeeelllll saaaaiiii is in je klas. Ik merk dat je een juf nodig hebt die ziet hoe spontaan en speels je bent. En dat je een enorme portie humor in je hoofd hebt. Uit wat je over je juf schrijft kan ik opmaken dat ze graag wil dat alles volgens de regels gaat. En juist op dat punt kunnen jullie wel eens (of veel vaker dan wel eens 😉 ) botsen. Ik denk ook dat je juf koppig is als jij niet doet wat zij van je verwacht. En dat jij gaat zuchten en puffen en steunen als zij koppig is. Dat brengt jullie niet echt dichter bij elkaar. Wat enorm helpt bij je juf is dat je haar vragen stelt waarbij ze haar mening mag geven. En dat je haar waardeert om het werk dat ze doet. Ze is een juf die nooit iets later na kijkt dan ze met jullie afspreekt. (toch?)
En de verreweg absoluut belangrijkste tip voor jullie beiden: Weet dat jij het nodig hebt om aangestuurd te worden. Je juf kan niet van je verwachten dat je vanuit jezelf aan het werk begint. Ze moet ervoor zorgen dat leren leuk is, dat je zo nu en dan gewoon even MOET bewegen. Laat haar dit maar lezen (doen: dat is jouw verantwoordelijkheid) en vraag haar om haar mening over mijn antwoord. Vette kans dat ze t snapt en het een stuk minder sahaai is in jullie lokaal. see joe!

Meester Korneel